Project info

Nouveau Chateau

Een gerenommeerd Duits wijnhuis wil graag alle activiteiten samenbrengen in de wijngaard. Het voorziene perceel is 180m lang. Aan de straat is het slechts 10m breed, verderop wordt dat 45m. Achteraan ligt het terrein 6.60m lager.

Aan de straat voorzien we een muur parallel met en half tussen de wijnranken, in ter plaatse gewonnen zand en kiezel-beton. Deze muur scheidt de in- en uitrit voor vrachtwagens van het bezoekersverkeer te voet. Aan deze muur wordt een wandelpad gekoppeld dat horizontaal blijft, en bijgevolg traag maar zeker boven de wijnranken uitstijgt. Het bedrijfsverkeer blijft het maaiveld volgen. Het gebouw is lang en smal en blijft slechts 3m boven het straatpeil, teneinde de ritmiek van de wijnranken zo weinig mogelijk te verstoren. De bezoeker ziet alle facetten van het wijnhuis op een lijn, en komt in het bezoekerscentrum achteraan het gebouw, waar het zicht op de Rijnvallei ingekaderd wordt. Indien gewenst kan de bezoeker de wandeling vervolgen en opnieuw de wijnranken induiken.

ontwerp: 2015-2016 (niet uitgevoerd)

Project Type: Commercieel gebouw

Architect: Ivo Demeyer

Interesse?

Een eerste gesprek is altijd gratis Ć©n vrijblijvend

info@ivodemeyer.be

Maria Van Bourgondiƫlaan 18

8820 Torhout

0495 54 97 35